Χοιρινές μπριζόλες κρασάτες

Κυρίως

Θα χρειαστείτε

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού

50ml ελαιόλαδο

150ml κόκκινο κρασί

2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

20 γρ. βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Πληροφορίες

4

ΜΕΡΙΔΕΣ

5'

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

35'

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

  1. Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε μία κούπα νερό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί τελείως το νερό.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και γυρνάμε τις μπριζόλες και απ’ τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα.
  3. Ρίχνουμε τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Τέλος, βάζουμε το βούτυρο και σιγομαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα εωσότου δέσει η σάλτσα.

Μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιούνται για αυτή τη συνταγή

050000715.jpg

ΤΗΓΑΝΙ PAL TITANIUM PRO ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ 28CM

Η σειρά Titanium Pro συνδυάζει την ποιότητα με ...